Offentlighedsloven på sommerferie

Forsøgene på at begrænse åbenheden gennem en strammet offentlighedslov er nu gået i feriedvale.

Der har været gjort forsøg på at arbejde med forslaget i juni, mens regeringen tumler med sin 2020-plan, og der har været antydninger af, at det ansås for en mulighed at få lovforslaget vedtaget her i juni, hvis der kunne skaffes enighed om et forlig.

Det har imidlertid vist sig, at der end ikke kunne skaffes kalendertid til et møde i juni, og derfor  ryger forslaget videre til næste Folketingssamling, hvad enten den kommer før eller efter et valg.

Status er nu, at et flertal afviser den mest omdiskuterede del af lovforslaget, nemlig bestemmelsen om, at dokumenter, der indgår i ministerbetjening, ikke er omfattet af retten til aktindsigt uanset om de udveksles mellem et ministerium og andre myndigheder. Men samtidig er der et flertal, der i et eller andet ikke nærmere specificeret omfang finder, at der er behov for at indskrænke den eksisterende adgang til aktindsigt i ministerbetjeningen.

Problemet er tilsyneladende, at der er mangel på ideer til, hvordan det så kan gøres uden at der sker alvorlig – og dokumenterbar – skade på den åbenhed, alle danske politikere bekender sig til.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder og tagget , . Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.